top of page

Sanat ve Matematiğin Buluştuğu Nokta: Evvel Sergisi

Güncelleme tarihi: 22 May

Modern ve çağdaş sanata odaklanan Ruzy Gallery, yeni karma sergisi “Evvel” ile sanat ve matematiğin kesişim noktasını farklı bir bakış açısıyla sunuyor. Küratörlüğünü Begüm Güney’in üstlendiği bu sergi, Suat Akdemir, Mahmut Aydın, Nazan Azeri, Melis Buyruk, Mahmut Celayir, Leyla Emadi, Tom Fellows, Gülfem Kessler, Başak Özocak ve Jake Michael Singer’ın eserlerini bir araya getiriyor.


İçindekiler :


Ruzy Gallery, Evvel, Evvel Sergisi, Sanat Sergisi, Sanat

Ruzy Gallery’nin “Sonsuz Merak” Yolculuğu

Ruzy Gallery, sanatın farklı dönemlerine odaklanan sergilerle ideal bir sanat ortamı yaratmayı hedefliyor. “Sonsuz Merak” mottosuyla başlattığı sanat yolculuğuna, şimdi de “Evvel” sergisi ile devam ediyor. Bu sergi, matematiğin evrensel diliyle sanatın gizemli dünyası arasındaki derin bağı inceliyor. Sergi, sanat aracılığıyla varoluşun kökenini sorguluyor ve plastik sanatlarla matematiğin ilişkisini keşfediyor.


Matematik ve Sanatın Kesişim Noktası

“Evvel” sergisi, ünlü İngiliz matematikçi G.H. Hardy’nin “Bir Matematikçinin Savunması” adlı kitabındaki şu sözlerden ilham alıyor: “Bir matematikçinin yaptığı şey bir ressamın ya da şairinki kadar güzel olmalıdır. Düşünceler, renkler ve sözcükler gibi uyumlu bir biçimde birbirini tamamlamalıdır. Dünyada çirkin bir matematik için kalıcı bir yer yoktur.” Bu ilham verici sözler, serginin matematik ile sanatın estetik değerler ve doğadan aldığı ilhamı nasıl birleştirdiğini gösteriyor.


Ruzy Gallery, Evvel, Evvel Sergisi, Sanat Sergisi, Sanat

“Evvel” Sergisinin Sanatçıları ve Eserleri

Küratör Begüm Güney’in yönetiminde, sergi Suat Akdemir, Mahmut Aydın, Nazan Azeri, Melis Buyruk, Mahmut Celayir, Leyla Emadi, Tom Fellows, Gülfem Kessler, Başak Özocak ve Jake Michael Singer gibi farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. Bu eserler, matematiğin ve sanatın doğadan aldığı referansları ve estetik değerleri gözler önüne seriyor.


Sergiyi Ziyaret Edin

Matematik ve sanatın doğadan aldığı ilham ve estetik değerlere odaklanan “Evvel” sergisi, 15 Eylül tarihine kadar Ruzy Gallery’de ziyaret edilebilir. Sergiyi ziyaret ederek, sanatın ve matematiğin ortak diline dair yeni keşifler yapabilirsiniz.

6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


MichelangeloAdem' in YaratılışıThe Creation of Adam.webp

E-Mail Bültenimize abone olun !

En yeni gönderileri kaçırmamak ve Sanat Dünyasının nabzını bizimle beraber tutmak için abone ol !

Abone olduğunuz için teşekkürler !

bottom of page