top of page

Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi Lale Müzesi'nde Açılıyor!

Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi Lale Müzesi

Sanatseverler ve tarih meraklıları için büyük bir müjde! Lale Müzesi, 15 Haziran - 31 Aralık 2024 tarihleri arasında, dünyaca ünlü Rönesans dehası Leonardo da Vinci’nin yenilikçi icatlarını ve belgelerini sergileyecek olan "Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi"ne ev sahipliği yapacak.


Leonardo'nun Yenilikçi İcatları ve Belgeleri

Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi Lale Müzesi

Bu sergide, Leonardo da Vinci tarafından Rönesans döneminde tasarlanan 100’den fazla yenilikçi icadın modeli ve 130’dan fazla belge, kod ve reprodüksiyon ziyaretçilere sunulacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Da Vinci Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen bu sergi, Leonardo da Vinci’nin eserlerinin ve icatlarının derinliklerine inme fırsatı sunacak. Sergi, Leonardo da Vinci’nin yalnızca bir sanatçı değil, aynı zamanda bir bilim insanı ve mucit olarak nasıl evrensel bir miras bıraktığını gözler önüne serecek.


Da Vinci’nin Evrensel Mirası

Leonardo da Vinci’nin icatları ve tasarımları, günümüzde hava ve uzay mühendisliği ile mekanik ve makinelerin gelişiminde ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Onun hava akımlarını anlama çabası, modern uçak tasarımlarının temelini oluştururken, uzay araçlarındaki aerodinamik prensipler de Da Vinci’nin çalışmalarından etkilenmiştir. Aynı şekilde, mekanik ve makineler alanında da Da Vinci’nin karmaşık makineleri ve otomatik sistemlere olan ilgisi, endüstriyel mühendisliğin ve otomasyonun gelişiminde etkili olmuştur. Bu bağlamda, Da Vinci’nin geçmişteki çalışmaları, bugünün teknolojik ilerlemesinde önemli bir köprü görevi görüyor.


Dr. Mustafa Tolay’ın Görüşleri

Leonardo Da Vinci Derneği Türkiye Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tolay, sergi hakkında yaptığı açıklamada, "Leonardo’nun en büyük özelliği meraktı. Vinci’nin daha çok resim, mühendislik ve anatomi çalışmaları bilinir ancak çok değerli felsefi çalışmaları bulunmaktadır. Yaklaşık 10 yıl önce, arkadaşları ile birlikte yapmış olduğu felsefi çalışmaları kanıtlayan önemli belgeler bulundu. Bu belgeler Türkiye’de ilk kez bu sergide yer alacak. Leonardo bizim için örnek bir kişi. Onun gibi düşünebilmeyi öğrenebilirsek yol alırız" dedi.


Sergi Mekanı ve Ziyaret Detayları

Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi Lale Müzesi

Sergi, Emirgan Korusu’nda yer alan Sarı, Beyaz ve Pembe Köşklerin müştemilatı olarak 1871 yılında inşa edilen taş binada bulunan İstanbul Lale Vakfı'nda düzenlenecek. Ziyaretçiler, Leonardo da Vinci’nin dehasını çağdaş icatlarla (kaldırma teknikleri, metalürji, savaş sanatı) ilişkilendirmek için modelleri ve mekanizmaları gözlemleyebilecekler.


Sonuç

Bu eşsiz sergi, Leonardo da Vinci’nin muhteşem mirasını ve etkisini keşfetmek için kaçırılmayacak bir fırsat. Lale Müzesi, Rönesans dehasının eserleriyle dolu bu benzersiz sergiye tüm sanatseverleri davet ediyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


MichelangeloAdem' in YaratılışıThe Creation of Adam.webp

E-Mail Bültenimize abone olun !

En yeni gönderileri kaçırmamak ve Sanat Dünyasının nabzını bizimle beraber tutmak için abone ol !

Abone olduğunuz için teşekkürler !

bottom of page