top of page

İstanbul'un Sokaklarında LEGO Türkiye ile Uzay Macerası

Güncelleme tarihi: 22 May

İstanbul’un çeşitli noktalarını uzay temalı LEGO sokak tasarımlarıyla süsleyen LEGO Türkiye, çocukları kendi tasarımlarını yapmaya davet ediyor. Müze Gazhane, Moda, Nişantaşı, Abbasağa ve Feriköy’de yer alan bu yerleştirmeler, İstanbul’a renk katarken çocukların hayal gücünü de canlandırmayı hedefliyor.



LEGO Türkiye Onaranlar Kulübü Uzay Lego

LEGO Türkiye Onaranlar Kulübü Uzay Lego


Uzay Temalı Yerleştirmelerin Arkasındaki Neden

LEGO Türkiye, uzay temasını seçme sebeplerini şöyle açıklıyor: “Türkiye’de 6-12 yaş aralığındaki çocukların en büyük tutkuları arasında uzay geliyor. Ayrıca uzay, dünya genelinde en hızlı büyüyen beşinci oyuncak teması. Türkiye’de de çocukların ve ergenlerin büyük bir kısmı LEGO Uzay setlerine sahip olmak istiyor. Bu nedenle LEGO, 2024 itibariyle Türkiye’deki çocukları ilk kez LEGO Uzay setleriyle buluşturdu.” Bu proje, çocukların katılımıyla daha da anlam kazanacak.



İstanbul’un Beş Noktasında LEGO Türkiye Büyüsü,

LEGO Türkiye, uzay temalı sokak yerleştirmeleri için Onaranlar Kulübü ile iş birliği yaptı. Roketler, uzay araçları, gezegenler ve uzayda yaşayan canlılar gibi pek çok unsurun bulunduğu tasarımlar, çocukların yaratıcılığını artırmayı amaçlıyor. Bu tasarımlar, Instagram üzerinden kullanılabilen özel bir Artırılmış Gerçeklik (AR) filtresi ile hareketlendirilerek çocukların ilgisini çekiyor.


Çocukların Uzay Hayalleri Vitrinlerde Canlanacak

LEGO Türkiye, “LEGO dünyasından yola çıkarak hayal ettiğiniz uzay sizce nasıl bir yer?” sorusuyla çocuklara sesleniyor. 19 Mayıs’a kadar 4-12 yaş aralığındaki çocuklar, LEGO yapım parçaları, boyalar veya LEGO Uzay setleri kullanarak kendi uzay tasarımlarını oluşturabilirler. Seçilen tasarımlar, sanatçı Dilara Akbal tarafından yeniden yorumlanacak ve Türkiye’nin çeşitli LEGO mağazalarında sergilenecek. Bu vitrinler, Artırılmış Gerçeklik filtresi sayesinde çocukların uzay hayallerini canlandıracak.


LEGO Türkiye Yarışma ve Katılım Şartları

LEGO Türkiye, çocukları 19 Mayıs’a kadar LEGO Türkiye internet sitesi üzerinden uzay temalı tasarımlarını paylaşmaya davet ediyor. Tasarımlarını paylaşan çocuklar, 100 LEGO Uzay setinden birini kazanma şansı yakalayacak. Bu etkinlik, çocukların hayal gücünü sergilemeleri ve uzayın büyülü dünyasını keşfetmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor.



LEGO Türkiye ve Onaranlar Kulübü Lego Yarışması

6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


MichelangeloAdem' in YaratılışıThe Creation of Adam.webp

E-Mail Bültenimize abone olun !

En yeni gönderileri kaçırmamak ve Sanat Dünyasının nabzını bizimle beraber tutmak için abone ol !

Abone olduğunuz için teşekkürler !

bottom of page